Prosti pingvinek és társaik

Ha követsz a Facebookon láthattad, hogy a reggeli posztom arról szólt, hogy az emberen kívül a pingvin az egyetlen élőlény, aki él a prostitúció "intézményével". Ha nem olvastad,   ide   kattintva megteheted.

A cikk gondolkozóba ejtett. Tényleg arra kell vetemednie egy anya pingvinnek, hogy más hímmel háljon, csak azért, hogy a kicsinyei megfelelő fészekben jöhessen világra? Az aktusért ugyanis a hím pingvinek kövekkel fizetnek.
Hol van ilyenkor az apa pingvin, aki halált megvető bátorsággal szedi össze a fészekhez szükséges kavicsokat? Miért kell erre kényszeríteni a nőstényt?

És ki kényszeríti az emberi prostikat a legősibb foglalkozásra? Mi az a pont, amikor valaki azt mondja, hogy na jó, prosti leszek!


Nem, nem erre gondolok.

Hanem, amikor valakinek akkora fordulatot vesz az élete, hogy egy nap arra az elhatározásra jut, hogy ő mától a testéből fogja keresni a kenyerét.  

A legnagyobb különbség akkor is az, hogy a pingvinek a létfenntartásért csinálják, az ember meg - véleményem szerint - lustaságból. Ha ez lenne az egyetlen út, négyszer- ötször többen lennének. De nincsenek. Mert vannak néhányan, akik újra átgondolják, és nem engednek a hívószónak. Inkább még keményebben dolgoznak, még jobban akarják a normális életet, és egy olyan munkát, amiről mondjuk lehet társaságban beszélni.

De vannak, akiket tényleg a "kövek" vonzzák ebben... azokkal meg igazából nincs mit kezdeni...

K.


Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban