A szerelem az szerelem!

Előrebocsájtom, hogy a következő írásom megbotránkoztat majd embereket. Azt is, hogy talán el is vesztek olvasókat ezután. De azt, amit mondani akarok, azt el kell mondani.

Mert a szerelem, az szerelem. Mindegy, hogy kik között jön létre. Mindegy, hogy milyen korban vannak az illetők, vagy milyen a nemük. Igen, a Pride-ról, vagy sokkal inkább annak üzenetéről fogok írni.

Amikor Debrecenbe kerültem, megnyílt előttem elég sok perspektíva, és mégis sok zárva maradt. Akkoriban még megvolt a barátom, akiről azt hittem egy nap a férjem lesz. Mivel elég izgalmas világnézete volt, így akkoriban még nem volt olyan színes a baráti köröm, mint most. Amikor viszont szakítottunk, akkor nyílt csak meg igazán a világ. Lett cigány, zsidó, és számtalan meleg barátom is. A szivárvány 50 árnyalata.

A húgom szerint valahogy vonzom őket. Van bennem valami, ami a melegeket coming outra készteti. Valahogy árad belőlem valami, ami biztosítja őket arról, hogy vallhatnak.

Ennek a szuper erőnek hála köttettek a legjobb barátságaim. A legmélyebb testvérségeim, és a legőszintébb szövetségeim. És bármennyire is kapálózunk ellene sokszor erre van szükségünk. Őszinteségre, akkoris, ha fáj. Támaszra, akkor, amikor már teljesen egyedül maradtál. Bókra, aminek tudod, hogy nincsen mögöttes tartalma. Egy vállra, amin sírhatsz, egy kézre, amitől pofont kaphatsz, ha hisztizel.
Mert egy meleg barát egyszerre a párod, a barátod, az apád és a testvéred. Egy olyan valaki, aki nélkül sokkal kevesebb lennél.

És mint ilyennek, miért ne lenne joga ugyanúgy a szerelemhez, mint bárki másnak?! Mitől jobb az utcán szinte pettingelő pár, mint két fickó, akik kézen fogva sétálnak?

Ne légy elítélő! Nézz mögé a dolognak! És lásd azt, hogy ez is szerelem! És ne feledd: a szerelemhez mindenkinek joga van!

K.


A kép magánarchívumból való.

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇






Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇
  

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik