Garancia

Laza egy éves Media Marktos kitekintésem alatt számtalanszor hallottam a garancia fogalmát. Sokszor elméláztam azon, milyen megnyugtató a tudat, hogy valamit visszavihetek, hogyha nem jó, vagy ha mégsem olyan, mint amilyennek gondoltam...

Az életben viszont nincs garancia. Semmire. Nem viheted vissza, ha elromlott, nem cserélheted ki egy jobbra/újabbra/szebbre.  Sőt sokszor nem is azt kapod, amire számítanál.

Elmesélem egy barátnőm esetét. Az egyszerűség kedvéért hívjuk őt most Enikőnek. Enikőt én a második kishúgomnak tartom. Érzékeny, kedves, szeretnivaló. Egy tündér.
Enikő megismerkedett egy fiúval. Őt nevezzük Istvánnak. István jó fickónak tűnt, s már majd' féléve ment a huza-vona, itt vacsora, ott közös borozás, séta-fika, mindenek, amikor István bedobta a bűvös mondatot: Nem akar kapcsolatot. Nagyon jól érzi magát Enikővel, tetszik is neki a lány, minden jó, de neki most ez a kötetlen Isten-tudja-mi éppen megteszi.

És nyilván egyszerűbb. Nyilván könnyebb kötetlenül mókázni, de garanciát azt nem vállalunk. Miért? Mert félünk, hogy eltörjük azt, amivel játszunk.

És mit tesz Enikő? Összezuhan. Mit tehetne? Hisz nő. Garanciához szokott, nyeregben lévő nő. Akinek már ott volt a felhőtlen kapcsolat egy ujjnyira, s mégis kicsúszott a kezei közül.
Mert az élet ilyen. Nincsen rá garancia. Bármilyen jól is néz ki... Szóval éppen ideje egy új után nézni...

K.


A kép magánarchívumból való.

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik