Rejtegetnivaló

Mindannyian rejtegetünk valamit! Közhelynek hangzik, hogy a legnagyobb mosolyok mögött húzódik a legnagyobb fájdalom, de tudjuk, hogy csak az lehet közhely, aminek van valamilyen valóság alapja.

Aki úgy dönt valami olyat tanul, amivel másokon segíthet, biztos, hogy neki, vagy a családjának kellene a legnagyobb segítség! Egyszer egy tájékoztatón azt hallottam, hogy csak az menjen pszichológia szakra, aki már saját magát rendbe tette.

De mit jelent rendben lenni? Ki az, aki mindig feltétlenül, és felhőtlenül boldog? Ki az, aki soha nem titkolt még semmit mások elől? És ki az, aki nem akar néha saját maga elől titkolni valamit?

A titkok igazából erősebbé tesznek minket. Fegyelemre nevelnek. Ez fontos, viszont valahol nagyon veszélyes is. Aki sok mindent magában tart, az előbb, vagy utóbb besokall. Nem véletlen a "torkig van" kifejezés. Torkig lenni titkoktól lehet. Tehát a titkok mégis gyengévé tesznek minket?

Titokkal élni hatalom. Titkokat cipelni, teher, de titkokat kapni majd' egyenlő azzal, mintha egy fegyvert adnának a kezedbe. Egy fegyvert, amit ha rosszkor, rossz helyen sütsz el, hatalmas kárt okozol.

De mi van, ha kiadjuk magunkat teljesen? Ha titkok nélkül élünk? Miért is kell a titok? Miért nem bízunk annyira senkiben, hogy életünk minden részét, pillanatát, percét és mozzanatát megosztjuk vele? Mitől félünk? És miért magunktól?

K.


A kép magánarchívumból való.

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇




Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik