A KÉK BÁLNA

Vannak dolgok, amik mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Amikor először olvastam a Kék Bálna nevű kihívásról azon gondolkodtam, hogy milyen lelki és agyi állapotban kell ahhoz lenni, hogy valaki megcsinálja ezt.

Amikor mi kiscsikók voltunk ezerrel hódított az úgynevezett Emo korszak, amiben a fiatalok hajukat olyanra vágatták, hogy az a szemükbe lógott, olyan zenét hallgattak, ami a halálról, vagy az elmúlásról, a fájdalomról és mindenféle negatív érzelemről szólt, és sokat sajnálkoztak a világ szarsága miatt. Közöttük jellemző volt - elenyésző számban ugyan - hogy vágdosták magukat, de soha nem az elmúlás miatt, ez csak valami fura perverzió volt, amiben kicsit közelebb érezhették magukat a Halál nevű áhított "lényhez."(Meg mert ezt látták a deviantart.com-on.)

Ez sem volt teljesen rendben, de valamilyen szinten, még elviseltük, sőt néha meg is érettük, hiszen tudjuk, hogy kamaszkorban, minden szar. Semmi nem jó. A suli szívás, a szülők szemetek, a szerelem csak egy rohadt mágus, és a barátok sem olyan örökéletűek, mint ahogy azt hitték.

De ők maguktól - vagy max divatból - döntöttek. Őket senki nem kényszerítette semmire. Kérdem én: Milyen világban élünk, ahol tinik egy olyan kihíváshoz csatlakoznak, amelynek vége az öngyilkosság? Sőt, ha ne adj Isten inukba szállna a bátorságuk, majd a "mentoraik" megteszik helyettük, amit megkövetel, ez a hülyeség.

Ha olvastátok a tegnapi írásomat - amit 15 évesen írtam, a Kisvárdán tapasztalható folyamatos tini öngyilkosságok után -, akkor tudjátok, hogy soha nem voltam az, aki bántó szándékkal állna bárkinek. DE VAN EGY HATÁR!

Semmi nem lehet annyira rossz 15-16-17 évesen, hogy a halál legyen a legjobb megoldás! Az öngyilkosság önző és gyáva dolog! Önző, mert csak azzal törődsz, hogy neked "jobb legyen", és gyáva, mert bele sem gondolsz a következményekbe. Abba, hogy mit érez majd a családod, a hazugnak vélt barátaid, vagy azok, akik úgy szerettek, hogy talán te nem is tudtál róla!



AZ ÖNGYILKOSSÁG SOHA NEM MEGOLDÁS! Ez egy lehetőség. Egy végtelenül elbaszott, undorító lehetőség, amivel senkinek nem lenne szabad élnie. Az élet szép. Ha pedig most nem az, majd szebb lesz. Mert még nem is éltetek igazán! Előttetek van az egyetem, ami az életetek legmeghatározóbb élménye. A végtelen szabadság évei. Aztán a munkával töltött évek. Az igaz szerelem megtalálása. Család, gyerekek, ház, kutya, macska, barátság. Ezek még mind ott vannak előttetek. De ha Ti gyáva mód inkább egy bálnás hülyeség miatt feladjátok mindezt, lelketek rajta!

Csak előtte gondoljátok végig, mennyivel jobb lehet boldog emberként élni, mint egy döglődő kék bálnaként.

K.

A kép forrása: giphy 

Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik