Nőnek lenni

Nőnek lenni nehéz és strapás.

Kislányként kiválasztani a megfelelő ruhát a Barbira, nem könnyes szemmel nézni a Bambira. Kifejleszteni azt a nézést, aminek apa nem tud ellenállni, nagyon ügyelni, hogy csak akkor vágjuk földhöz magunkat, hogy ha már nem segít semmi. Elhinni, hogy eljön értünk egyszer a herceg, elkerülni az olyan lányt, aki a Baby Bornnal henceg.

Nőnek lenni nehéz és strapás.

Bekerülni az általánosba, szépen írni, a csipkelődő fiúk miatt a Wc-ben, és nem az osztályban sírni, nem teljesen bénának lenni torna órán, a fiúk közt is megmutatni, hogy te más vagy: egy lány! Jól megírni a dolgozatokat, otthonra ötösöket vinni, utána meg az osztály stréberezését keményen kibírni, hozzászokni ahhoz, hogy Anyu a suliban tanít, és kiállni a tanár elé, amikor mindenki lapít.

Nőnek lenni nehéz és strapás.

Iskolát váltani, majd kezdeni a gimit, összeszedni, majd kidobni egy-két pasit, melltartót hordani, ismerkedni a vérzéssel, elbírni az élet "terheit" két kézzel. Posztereket ragasztani a falra, üvöltetni a zenét, lázadni minden ellen, mert nincsen, aki megért, fura stílusokat átvenni, lenni minden héten más, nem belehalni abba, ha jön majd a szakítás.

Nőnek lenni nehéz és strapás.

Szerelembe esni, elhinni, hogy ő az, majd évekkel később rájönni, hogy egy főfasz. Letudni az érettségit, nyelvvizsgán megbukni, úgy tenni, mintha érdekelne, nem látványosan unni. Egyetemre bekerülni, 5 albérletben 2 év alatt lakni, kipróbálva ezt-azt, habzsolva az éveket, megtalálni a semmiből, az érzelmeket, a rímeket. 

Nőnek lenni nehéz és strapás.

5 dolgot csinálni, természetesen egyszerre, belezúgni egyből, ahogy ránézel egy emberre, rájönni, hogy nem ő az, neki bizony nem szülnél, kikötni egy másiknál, akit legszívesebben megütnél, éveken át szállni virágról virágra, őszinte gyermekiséggel rácsodálkozni a világra, blogot indítani, várni a csodát, elmondani egy helyen lelkemnek a baját, kiírni mindent, átadni a lényem, nekem ezt jelenti nőnek lenni éppen. 

K.


A kép magánarchívumból való.
Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik