Kosztercsi Kolis Konyhája: Spenótos-újhagymás tojáslepény

A reggelek legnagyobb problémája nálam - még itthon is -, hogy hogyan készítsek olyan reggelit, ami hamar elkészül, viszont legalább olyan tápláló (és nincsen az egekben a benne lévő kalória). Így esett a választásom tegnap egy áruházban a spenótra, és így készítettem az egész családnak percek alatt nagyon finom mégis tápláló és egészséges reggelit. [A spenót rengeteg vasat tartalmaz, jó hatással van a hasnyálmirigy működésére, és az emésztésre is. És 100g csak 23 kcal!]

Hozzávalók:
× 10-15 levél spenót (ízlés szerint lehet több)
× 2 újhagyma
× 3 tojás
× só
× bors
Tálaláshoz: × retek
× sajt
× piros paprika




Elkészítés:
1. A spenótot jó alaposan megmossuk. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Mumin kívül mindenki szereti, így én nem szoktam összevágni. Akik annyira nincsenek utána, esetleg kisgyerekkel, vagy olyannal akarják megetetni, aki nem szereti, össze lehet vágni. Olivaolajra dobjuk, és közepes lángon megfonnyasztjuk.

2. Ezidő alatt megmossuk, és karikára vágjuk az újhagymát, ami hogyha kész nyugodtan mehet a spenót után.



3. A tojásokat feltörjük, egy tálba öntjük jó alaposan meg sózzuk és borsozzuk. (Mi szoktunk tenni bele curryt és majorannát is, de nyilván ez ízlés szerint elhagyható.)

4. Amikor a spenótlevélkék szomorúan összefonnyadtak, a hagymakarikák viszont már vidáman pattognak a serpenyőben, akkor jöhet rá a tojás.



5. A gázt ilyenkor én lejjebb veszem, és körülbelül 3-4 perc múlva - hatalmas kínok árán, két fakanállal - megfordítom a lepénykét. Ha egy kicsit még folyik, azzal semmi baj nincsen. Ezt a fordítást még kétszer-háromszor megismétlem, hogy a mind a két oldala kellően megpiruljon.

6. Míg az oldalak sülnek retket mosok meg, és szeletek a tányérra, iletve még szoktam oda tenni egy-egy szelet sajtot (de csak mert nálunk sajt nélkül nincs étkezés). Amint mindkét oldal megpirult egyszerűen a tányérra helyezem, megszórom piros parikával, és tálalom.



Gyors, finom és nagyon egészséges!

Bon appetit!

Kosztercsi

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!