Világnapok világnapja

Valamelyik nap az egyik ismerősöm kiírta, hogy az Öccse szerint mindennap valami másnak a világnapja. Petike szerint 01.31. a Római számok világnapja, 02.01. a Rövidítések világnapja, 02. 02. a Hátrafelé járás világnapja, a mai nap pedig a Kuc-kuc világnapja - ma ha valaki köhög minden esetben ezt kell neki mondani.

Ezen mélázva, és a tegnapi barátság napi videómat csodálva újra felmerült bennem a kérdés, hogy KI DÖNT A VILÁGNAPOKRÓL? És miért ne dönthetne róla egy kisfiú? És igenis lehetne Hátrafelé járás világnapja. A Kuc-kuc pedig kifejezetten tetszik.

És igenis joga lehetne minden embernek, hogy kitalálhasson egy világnapot! Én például biztosan "megülném", a Hogyan aludjunk egész nap világnapot, Apukám alakítana egy Halak világnapját, a barátnőm egy Harry Potter világnapját, a húgom meg ki tudja mit, ugyanis az ő ízlése még hetente változik.

És legyen Kitaposott utak világnapja, és legyen a Széttépett könyveknek is világnap, és legyen egy nap, ami csak a Spagettivel leevett pólóké. És legyen a Saját lábukban elesőknek is világnap, az Állandóan fázósok világnapja, és a Mindenem ki van a világgal világnap.

És igenis én akarom eldönteni, hogy a Barátság napján kivel szeretnék ünnepelni, kiket kérek a videómba, és én kiébe szeretnék benne lenni! Hogyan kerülök bele valaki videójába, akivel nem is vagyok jóban, csak néha lájkolja a bejegyzéseimet?

Mert nekem a barátaim nem attól a barátaim, hogy mennyit beszélünk, vagy posztolunk egymásnak a Facebookon. És a világnapokat nem azért tartom, mert mások azt mondták, hogy akkor van. Öntörvényű vagyok. Elhagyom a járt utat a járatlanért, és igenis a fejem után megyek. Szóval szeptember 18. (a szülinapom) innentől kezdve az Önfejűek világnapja. Punktum!

K.


A kép magánarchívumból való.
Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapjaimat → Kosztercsi a Facebookon


Instagramon pedig olyan tartalmakat is láthatsz, amik az oldalra nem kerülnek fel → Kosztercsi az Instán


Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!