Kosztercsi Kolis Konyhája - Szerelemgyerek

Az ünnepek után gyakran előfordul, hogy rengeteg kaja marad, ami abban a valójában, amiben napokig fogyasztottuk már annyira nem kívánatos. Nyilván nem a bejglit fogjuk összekeverni a húslevessel... Ettől valami sokkal finomabbat hoztam.

Szalonnás laska

Hozzávalók:

* Két marék vastagmetélt
* Végtelen mennyiségű füstölt sonka (nem kell feltétlenül főtt)
* Végtelen mennyiségű szalonna
* 1 közepes fej vöröshagyma
* Egy kis kocka sajt
*1 kis tejföl

Első lépésként főzzük meg a tésztát sok vízben, ami legyen enyhén sós, és rakjunk bele egy kevés olajat a leragadás meggátolásaként. (Ez ilyen butított verzió lesz, mert rájöttem, hogy gondolnunk kell azokra is, akik még életükben nem főztek tésztát (igen van ilyen!)).

Eközben kockázzuk fel a sonkát, a szalonnát, a hagymát, és egy kis fűszervajon kezdjük el pirítani őket. (Nem kell sok, mert a szalonna úgyis enged magából zsiradékot.)

Ha megfőtt a tésztánk, jól szűrjük le, és öntsük a serpenyőbe a többi hozzávalóhoz, amíg jól fel nem pirul. Gyakran kavargassuk, mert hamar letapad! Amikor már majdnem kész reszeljünk rá egy kis sajtot, és jól forgassuk össze a tésztával.

Ha kész tegyük egy kis tejfölt a tetejére!

Nagyon finom, és gyors!

Jó étvágyat!



Kosztercsi

A kép magánarchívumból való.


Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇






Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

10 dolog, amit mindenképp meg akarok csinálni, mielőtt betöltöm a 30-at!