Szabályok

Vasárnap költöztem be. A kipakolás utáni első kérdésem a tulajhoz (aki egyben a lakótársam is) az volt, hogy mik a szabályok. Ez fontos, hiszen az együttélés szabályok nélkül neanderi körülményekhez vezet.
Azt mondta, ne aggódjak, majd útközben kiderül, ha valami nem jó.
Ekkor jutott eszembe, hogy az életünk telis-tele van előírással. "Mit tegyél?" és "Mit ne?" cikkek a női magazinokban. Iskolai házirendek, etikett. És ott vannak a közlekedési táblák és jelzések. A génjeinkbe van kódolva, hogyha piros a lámpa meg kell állni. Mégis vannak, akik átmennek. Vannak a sebességkorlátozó táblák, mondjuk a 60-as, mégis vannak, akik 120-al repesztenek.

Mire valók a szabályok? 
Igaz a mondás, miszerint a szabályok csak arra valók, hogy áthágjuk őket? De hát akkor mi a fenének íródtak meg? Minek olyat leírni, amit nem tartanak be? De hogyan várjuk el, hogy az előírásokat betartsák, ha vannak, akik a törvényt sem tisztelik?!
Mi a megfelelő cselekedet, és ha már tudjuk mi az, azt ki határozza meg? Ki mondja, hogy nem mehetek miniszoknyában és haspólóban templomba? Hogy nem beszélgethetek az órán? Hogyha együtt járok valakivel meg kell fognom a kezét? Hogy a közlekedési táblákat be kell tartani?
Ki találta ezt ki? Ki hozza a szabályokat? És az Ő szabályait ki hozza? Szóval mégsem vagyunk Urai és Úrnői életünknek?

K.




Amúgy követsz már Facebookon? Nem? Kattints ide, hogy nyomon kövesd a mindennapi gondolataimat, zenéimet, és az agymenéseimet 👇






Instagramon pedig olyan tartalmakat találsz, amiket csak a legnagyobb barátaimmal osztok meg! Szóval, leszel a barátom? 👇

Kép forrása: freepik.com

Megjegyzések

Facebook

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A 15 legszörnyűbb csajozós szöveg

Viszketés, avagy agymenés 5 pontban

Prosti pingvinek és társaik